BROWCHITECT

Powder/ Ombre brows consult

 

Tijdens dit consult zal uitgebreid besproken en uitgetekend worden hoe wij jouw ideale brows realiseren!


Tijdens het informatieconsult maak je kennis met het instituut en je permanente make-up specialist.

De verscheidene mogelijkheden qua uitvoering (dikte, vorm, kleur, overgang, etc.) van de semi-permanente brows (ombre of powder brows) worden besproken.

Hierbij gaan we rekening houden met de natuurlijke kleur van de haartjes en de hoofdharen alsook met huidtype, dit alles met als doel een zo’n natuurlijk mogelijk resultaat te bekomen.

Nadien worden de brows uitgetekend op het gelaat (met een speciale afwasbare pen) waarna de wenkbrauwen geshaped worden met touw, pincet en schaar om een zo’n realistisch mogelijk beeld te vormen van het te bekomen resultaat.

Er is tijdens dit consult voldoende gelegenheid om eventuele vragen te stellen over de powderbrows en ombrebrows.

Na dit consult zal indien gewenst een afspraak voor de eigenlijke uitvoering ingepland worden (welke we nu perfect kunnen incalculeren).


Vooraf

Gelieve de dag van het consult de wenkbrauwen te maquilleren zoals je dit dagelijks gewoon bent. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van hoe jij je wenkbrauwen graag ziet of althans gewend bent om te zien.


Duurtijd

Afhankelijk van klant tot klant +- 30 minuten voor een informatieconsult van de ombre en powder brows.


Voorbeeld powderbrow
Voor en na powderbrow
Voorbeeld powderbrow

Powder/ Ombre brows

 

Wat is het

 

POWDER BROWS:

Bij deze techniek van semi-permanente make-up wordt op een heel subtiele wijze pigment aangebracht in de huid. Het lijkt als het ware of je de wenkbrauwen met een poeder hebt ingeschaduwd (na de herstel periode).  Het pigment zal over de gehele wenkbrauw gelijk verdeeld zijn.

Deze techniek, de powder brows, is uiterst geschikt voor mensen die van nature weinig wenkbrauwhaartjes hebben, of een minder uitgesproken vorm. Men kan bij deze techniek zowel harde tot zeer zachte resultaten bekomen.

 

OMBRE BROWS:

Bij de ombre brows gaan we de aanzet van de wenkbrauw lichter aanzetten, naarmate we de buitenkant (uiteinde van de wenkbrauw) naderen zal er iets meer pigment aangebracht worden.

Alsook zal de onderzijde van de wenkbrauw iets meer ingeschaduwd worden dan de bovenzijde van de wenkbrauw. Dit heeft een zeer natuurlijk resultaat/ overgang tot gevolg.

 

Hoe gaat men te werk

De wenkbrauw wordt door middel van een steriele nanonaald natuurlijk ingekleurd en vorm gegeven. Hierbij duwen we het pigment als het ware in de bovenste huidlaag doormiddel van het kleine naaldje dat mini openingetjes maakt.

 

Houdbaarheid

Deze techniek van ombre en powder brows is semi-permanent, dit wil zeggen dat de pigmenten gedurende 1 tot 1,5 jaar zichtbaar zullen zijn waarna ze geleidelijk vervagen. Dit proces is afhankelijk van persoon tot persoon. Een goede aftercare kan de houdbaarheid aanzienlijk verlengen (zie aftercare). Gewoonlijk zullen de pigmenten langer blijven bij mensen met een drogere huid dan bij mensen met een (iets) vettere huid.

Toch is Powder brows een betere oplossing.
 

Vooraf

- Nuttig geen stoffen welke het bloed verdunnen (alcohol, pijnmedicatie, etc.)

- Draag geen make-up (zone rondom de ogen) op de dag van de plaatsing.

  Mascara mag natuurlijk wel.
 

Aftercare

Direct na de behandeling:

 

- Afhankelijk van de huidkwaliteit en de gevoeligheid van de wenkbrauwen kan roodheid optreden, deze zal in de loop van de uren wegtrekken.

- Na de behandeling zullen de wenkbrauwen donkerder dan de gevraagde kleur, dit is volkomen normaal. Na +- één week zullen de velletjes/korstjes loslaten waarna de eigenlijke kleur langzaam zichtbaar is (tot 40/60% lichter) van de ombre of powder brows.

 

Gedurende minimum 7 dagen na de behandeling:

 

- Gebruik de aftercare crème die in het aftercare pakketje zit  (dit pakketje krijg je mee en gebruik je elke avond voor het slapen gaan)

- Geen contact met water, houdt de wenkbrauwen droog (eerste 5 dagen)

- Geen gebruik van make-up – geen gebruik van crème of serum op of rondom de wenkbrauwen.

- Blijf af de korstjes! Deze horen vanzelf los te komen (pas dan is het genezingsproces voltooid), indien u deze wel zelf losmaakt kan dit een verstoorde pigmentopname veroorzaken!!

- Geen blootstelling aan zon of zonnebank

- Geen blootstelling aan extreme hitte (denk aan sauna, stoomcabine,…)

Na deze 7 dagen:

 

- Bescherm bij blootstelling aan de zon uw wenkbrauwen met een goede SPF zonnebescherming dit zal de houdbaarheid aanzienlijk verlengen.
 

Duurtijd

1,5 h à 2 h afhankelijk van klant tot klant/ de wens van de ombre of powder brows.
 

TOUCH- UP deze behandeling is noodzakelijk (in de prijs inbegrepen)

Na 6 weken komt u terug voor een controle of eventuele bijwerking van de ombre of powder brows. Deze bijwerking wordt uitgevoerd om eventuele aanpassing uit te voeren (aanpassing bij plekjes waar er minder pigmentopname is, etc.) en de houdbaarheid te verlengen.
 

Nieuwe behandeling mogelijk

Het is belangrijk dat u uw ombre of powder wenkbrauwen goed verzorgd, hierbij hoort ook het onderhouden van de pigmenten. Dit kan in de vorm van een bijwerking (opfrissen kleur, versterken pigmenten waar nodig, etc.).

Dit kan: na 3 maanden - na 6 maanden - na 1 jaar - na 1,5 jaar.
 

Wanneer niet mogelijk:

- Bij allerhande verstoringen van het immuunsysteem

- Bij gebruik van antibiotica

- Bij een verstoorde wondgenezing

- Bij huidinfecties

- Bij/ tijdens de zwangerschap/ borstvoeding

- Bij koorts

- Bij gebruik van bloedverdunners (alleen met toestemming van arts)

- Bij diabetes

- Bij hartaandoeningen/ orgaanaandoeningen