BROWCHITECT


Microdermabrasie

 

 

Wat is het

Bij de cosmetische microdermabrasie halen ionenkristallen doelgericht en op effectieve wijze de bovenste – afgestorven huidcellen weg. De huid krijgt hierdoor tegelijkertijd de prikkel dat ze zich moet vernieuwen. Hierdoor zal een duidelijk zichtbaar fijnere, gladdere en gelijkmatigere huidstructuur zichtbaar worden. Deze techniek (microdermabrasie) werkt anti-aging daar hij de huidvernieuwing stimuleert.

 

 

Hoe gaat men te werk

De huid zal grondig gereinigd worden waardoor deze voorbereid is op de microdermabrasie. Tijdens de behandeling van de microdermabrasie zullen uw ogen beschermd worden met oogpads of/en een speciale bril. De schoonheidsspecialiste spant de huid op, plaatst het handstuk op de huid en glijdt zachtjes over de te behandelen zone’s. Hierbij komen de ionenkristallen in contact met de huid. Deze kristallen van de microdermabrasie zullen de dode huidcellen als het ware doen loskomen van de huid doormiddel van deze “los te schieten”. Doormiddel van een vacuumsystheem zullen de dode huidcellen vermengd met de kristallen opgezogen worden.

Dit proces is niet pijnlijk, het zal als licht kriebelend ervaren worden.

Na de behandeling van de microdermabrasie kan tijdelijk een gevoel van droogte optreden alsook een lichte roodheid van de huid. Deze klachten nemen geleidelijk aan af in de loop van de eerste 24h.

De huid heeft 2 tot 3 dagen nodig om de natuurlijke – nieuwe- huidbarriere terug op te bouwen. In deze periode moet u afzien van volgende zaken:
               - Blootstelling aan Uv-straling (zon, zonnecentra).

               - Bezoek aan sauna, stoomcabine, etc.

               - Bezoek aan zwembad/ andere baden

               - Alle vormen van peeling

               - Ontharing van de behandelde zone

                - Bruin zonder zon producten

                - Gebruik enkel de producten die door de specialist worden voorgeschreven op de behandelde zones

 

Microdermabrasie in combinatie met ultrasone golven

Ultrasone golven zijn trillingen buiten het voor de mens hoorbaar gebied. Deze golven hebben de eigenschap de huid en diens weefsels te verwarmen en tevens te voorzien van een micromassage. Beiden bevorderen deze eigenschappen de doorbloeding van de huid, stimuleren de stofwisseling en bevorderen de vernieuwing van de huid. Deze behandeling (machinaal) kan bijkomstig toegepast worden tijdens de microdermabrasie behandeling. Uw specialist zal u informeren over deze optie.


Voor wie

Voor iedereen die een meer egale, gladde, gezonde en fijner ogende huidstructuur wenst.

Tevens werkt microdermabrasie huidvernieuwend wat huidveroudering tegen gaat (anti-aging).

 

Consult  

Tijdens dit consult zal de specialiste een huidanalyse uitvoeren, waardoor deze kan bepalen welke huidbehandeling optimaal is voor uw huid.

Het consult is niet verplicht maar wordt door onze specialiste wel sterk aanbevolen. Daar er op de eigenlijke toepassingsdata geen tijd voorzien is om een grondige analyse/ info van het consult te waarborgen.


Intro treatment – Babor producten

Tijdens de intro treatment zal de specialiste een grondige huidanalyse uitvoeren doormiddel van het toepassen van een gehele gelaatsbehandeling (met onze professionele Babor producten). Hierbij zal de huid een grondige reiniging + verzorging ondergaan. Tevens zullen al uw vragen over de microdermabrasie tijdens dit consult beantwoord worden.

Tijdens deze intro treatment zal de eigenlijke data van de microdermabrasie behandeling ingepland worden.


Hoeveel behandelingen nodig

Microdermabrasie is reeds effectief en duidelijk zichtbaar vanaf de eerste behandeling.

Bespreek de optie tot kuurvorm met uw specialist tijdens het consult voorafgaande op uw behandeling. De specialist kan u informeren over welke kuur (duur en toepassing) voor U optimaal is.


Wanneer niet mogelijk

- Bij een afwijking van de huid/ verstoorde wondgenezing

- Bij recent littekenweefsel (operatie die recentelijk werd uitgevoerd)

- Bij huidinfecties

- Bij actieve acne


Vooraf

N.v.t.


Aftercare

- Tijdens de gehele behandelingskuur (indien meerdere sessies) alsmede 2-3 weken na de behandeling moet er overdag een zonnebescherming SPF 50 op de behandelde zone worden aangebracht.

- Een lichte make-up kan op dag 2 weer worden aangebracht.

- Laat u door onze specialiste informeren over de te gebruiken producten in de dagen na de behandeling.


Duurtijd

De behandeling microdermabrasie zal 75 minuten tot 90 minuten duren.