BROWCHITECT

Semi-permanente Eyeliner

 

Wat is het

Bij deze vorm van semi-permanente pigmentatie (eyeliner) kan men zeer natuurlijke/ subtiele resultaten bekomen. De gewenste kleurpigmenten zullen met behulp van een speciale pen (heeft een zeer fijn naaldje als opzetstuk) in de bovenste huidlaag aangebracht worden (enkele millimeters diep). Hierdoor zullen de semi-permanente eyeliner pigmenten opgenomen worden door de huid en zich vastzetten. Dit tot ze in de loop der jaren vervagen (pigment zal de huid geleidelijk verlaten).

 

Hoe gaat men te werk

Tijdens het consult zal de semi-permanente eyeliner eerst uitgetekend worden om zo het beoogde resultaat te schetsen alvorens wij deze techniek toepassen. Hier kan men zelf bepalen hoe aanwezig deze pigmenten horen te zijn. Pas nadat het consult heeft plaatsgevonden zal op een later tijdstip de eigenlijke behandeling van de semi-permanente eyeliner toegepast worden.

 

Houdbaarheid

Deze techniek is semi-permanent, dit wil zeggen dat de pigmenten gedurende 2 tot 5 jaar zichtbaar zullen zijn waarna ze geleidelijk vervagen. Dit proces is afhankelijk van persoon tot persoon. Een goede aftercare van de semi-permanente eyeliner kan de houdbaarheid aanzienlijk verlengen (zie aftercare). Gewoonlijk zullen de pigmenten langer blijven bij mensen met een drogere huid dan bij mensen met een (iets) vettere huid.


 

resultaat semipermanente eyeliner
resultaat semipermanente eyeliner
resultaat semipermanente eyeliner

 

Soorten

Deepliner (boven en onder toepasbaar)

 

Hier past men een zeer fijn lijntje semi-permanente deepliner toe net tegen de wimperrand. Dit heeft als effect dat het lijntje opgaat in de wimpers waardoor de wimpers veel voller lijken.

Deze techniek is geschikt voor dames die geen of weinig make-up dragen/ houden van een zeer subtiele en naturelle look.

 

Babyliner (boven en onder toepasbaar)

 

Deze semi-permantente babyliner is de verfijnde variant van de klassieke eyeliner (fijner/ dunner lijntje) en is zeer subtiel aanwezig.

Eventueel kan de eyeliner uitmonden in de befaamde “wing” (lange wing, korte wing, etc.) aan de buitenste ooghoek, dit geeft een liftend effect, hierdoor krijg je een meer “open” blik.

Deze techniek is zeer geschikt voor dames die houden van een subtiele/ naturelle look.

 

Eyeliner (boven en onder toepasbaar)

 

Deze semi-permanente eyeliner is de meest klassieke versie. Hierbij zal de eyeliner wat voller (dikker) aangebracht worden. Bijgevolg is deze versie opvallender dan de babyliner.

Eventueel kan de liner  uitmonden in de befaamde “wing” (lange wing, korte wing, etc.) aan de buitenste ooghoek, dit geeft een liftend effect, hierdoor krijg je een meer “open” blik.

Deze techniek is zeer geschikt voor dames die dagelijks eyeliner gebruiken.

 

Shaded effect

 

Alle liners kunnen afgewerkt worden met een schaduw effect, dit geeft een meer uitgevaagd, verzacht effect aan de liner  waardoor deze nog natuurlijker oogt.

 

Vooraf

- Nuttig geen stoffen welke het bloed verdunnen (alcohol, pijnmedicatie, etc.)

- Draag geen make-up (zone rondom de ogen) wanneer u op consult komt/ op de dag van de plaatsing.
 

Aftercare

Direct na de behandeling

 

- Afhankelijk van de huidkwaliteit en de gevoeligheid van de oogleden kan een kleine zwelling van de oogleden ontstaan welke na 24h tot 48h zal afnemen na de behandeling van de semi-permantente eyeliner.

 

Gedurende minimum 7 dagen na de behandeling

 

- Gebruik de aftercare druppels en crème die in het aftercare pakketje zitten (dit pakketje krijg je mee en gebruik je elke avond voor het slapen gaan)

- Geen contact met water, houdt de ogen droog (eerste 5 dagen)

- Geen gebruik van oogmake-up
- Geen gebruik van crème of serum

- Blijf af de korstjes! Deze horen vanzelf los te komen (pas dan is het genezingsproces voltooid), indien u deze wel zelf losmaakt kan        dit een verstoorde pigmentopname veroorzaken!!

- Geen blootstelling aan zon of zonnebank

- Geen blootstelling aan extreme hitte (denk aan sauna, stoomcabine,…)


Na deze 7 dagen

 

- Bescherm bij blootstelling aan de zon uw  eyeliner met een goede SPF zonnebescherming dit zal de houdbaarheid aanzienlijk verlengen.
 

Duurtijd

De behandeling van de semi-permantente eyeliner zal 1,5 h à 2 h duren afhankelijk van klant tot klant/ de wens.
 

TOUCH- UP deze behandeling is noodzakelijk 

Na 6 weken komt u terug voor een controle of eventuele bijwerking. Deze bijwerking wordt uitgevoerd om eventuele aanpassing uit te voeren (aanpassing bij plekjes waar er minder pigmentopname is, etc.) en de houdbaarheid te verlengen.
 

Nieuwe behandeling mogelijk

Het is belangrijk dat u uw semi-permanente eyeliner goed verzorgd, hierbij hoort ook het onderhouden van de pigmenten/ liner. Dit kan in de vorm van een bijwerking (opfrissen kleur, versterken pigmenten waar nodig, etc.).

Dit kan: na 3 maanden - na 6 maanden - na 1 jaar - na 2 jaar.
 

Wanneer niet mogelijk

- Bij allerhande verstoringen van het immuunsysteem

- Bij gebruik van antibiotica

- Bij een verstoorde wondgenezing

- Bij huidinfecties

- Bij/ tijdens de zwangerschap/ borstvoeding

- Bij koorts

- Bij gebruik van bloedverdunners (alleen met toestemming van arts)

- Bij diabetes

- Bij hartaandoeningen/ orgaanaandoeningen

- Bij wimperextensions