BROWCHITECT


Microneedling


 

Wat is het

Kortom: cosmetisch inbrengen van effectieve werkstoffen doormiddel van perforatie van de huid – vernieuwing van de huid.

De cosmetische Microneedling is een behoedzame anti-aging behandeling, die het mogelijk maakt om effectieve werkstoffen zoals hyaluronzuur en anti-aging werkstoffen dieper in de huid te brengen.

Waarom: De huid bevat van nature een beschermlaag ter hoogte van de opperhuid, deze laag beschermt u tegen invloeden van buitenaf (in de vorm van hoornschilfers). Deze beschermlaag heeft uiteraard tal van voordelen, een van de nadelen is echter dat deze (bij het ouder worden) verdikt en bijgevolg verhinderd dat effectieve werkstoffen kunnen doordringen tot in de onderliggende huidlagen. Het gevolg hiervan is dat de huid dof, grauw en verouderd kan ogen.


Hoe gaat men te werk

Met behulp van steriele micro wegwerpnaaldjes zal de huid aan de oppervlakte geperforeerd worden (kleine mini gaatjes maken) bij microneedling waardoor de effectieve werkstoffen tot in de diepere huidlagen kunnen dringen. Wij passen deze werkstoffen (hyaluron en anti-aging producten) tijdens de behandeling toe op - in uw huid.

Tegelijkertijd gebeurt het volgende bij microneedling: door de perforatie van deze opperhuidlaag zullen alle huidfuncties geactiveerd worden. Denk aan een verhoogde doorbloeding waardoor de vernieuwing van de huid gestimuleerd wordt. Hierdoor zal de huid een rode kleur vertonen. Een licht branderig gevoel en zwelling zijn hierbij zeer normale reacties (vergelijkbaar met zonnebrand). Deze reactie zal het gehele huidvernieuwingsproces op gang zetten. Deze reactie neemt af na 1 tot 2 dagen.

Bij intensief bewerkte huiddelen kan een lichte korstvorm ontstaan, dit is een zeer natuurlijke en ingecalculeerde reactie van de huid (vergelijkbaar met een schaafwonde die een korst vormt en nadien een vernieuwde huid vertoont).

Na 2 tot 3 dagen zal de hernieuwing van uw huid een feit zijn dankzij de microneedling behandeling.  Hierbij is het van belang dat u volgende prikkels gedurende deze periode vermijdt:

          - Blootstelling aan Uv-straling (zon, zonnecentra).

          - Bezoek aan sauna, stoomcabine, etc.

          - Bezoek aan zwembad, andere baden

          - Alle vormen van peeling

          - Ontharing van de behandelde zone

          -Bruin zonder zon producten

          - Gebruik enkel de producten die door de specialist worden voorgeschreven op de behandelde zones

 

Voor wie

- De behandeling microneedling wordt vooral uitgevoerd bij vrouwen vanaf 33-35 jaar. Omdat de behandeling vanaf deze leeftijdscategorie het effectiefst is (grauwere teint,  rimpelvorming en dergelijke beginnen zich te vertonen). Echter kan de behandeling perfect toegepast worden op de jongere huid.

- Bij littekenweefsel: Microneedling zal littekenweefsel zichtbaar verminderen (bevorderen elasticiteit).


Consult

Tijdens dit consult zal de specialiste een huidanalyse uitvoeren, waardoor deze kan bepalen welke huidbehandeling optimaal is voor uw huid.

Het consult is niet verplicht maar wordt door onze specialiste wel sterk aanbevolen. Daar er op de eigenlijke toepassingsdata geen tijd voorzien is om een grondige analyse/ info van het consult te waarborgen.

 


Intro treatment – Babor producten  

Tijdens de intro treatment zal de specialiste een grondige huidanalyse uitvoeren doormiddel van het toepassen van een gehele gelaatsbehandeling (met onze professionele Babor producten). Hierbij zal de huid een grondige reiniging + verzorging ondergaan. Tevens zullen al uw vragen tijdens dit consult beantwoord worden.

Tijdens deze intro treatment zal de eigenlijke data ingepland worden.


Hoeveel behandelingen nodig

Microneedling is reeds effectief en duidelijk zichtbaar vanaf de eerste behandeling.

Bespreek de optie tot kuurvorm met uw specialist tijdens het consult voorafgaande op uw behandeling. De specialist kan u informeren over welke kuur (duur en toepassing) voor U optimaal is.


Wanneer niet mogelijk

- Bij een afwijking van de huid/ verstoorde wondgenezing

- Bij recent littekenweefsel (operatie die recentelijk werd uitgevoerd)

- Bij huidinfecties

- Bij actieve acne

 

Vooraf

N.v.t.


Aftercare

- Tijdens de gehele behandelingskuur  (indien meerdere sessies) alsmede 2-3 weken na de behandeling moet er overdag een zonnebescherming SPF 50 op de                       behandelde zone worden aangebracht.

- Een lichte make-up kan op dag 2 weer worden aangebracht.

- Laat u door onze specialiste informeren over de te gebruiken producten in de dagen na de behandeling.

 

Duurtijd

De behandeling microneedling kan 75 minuten tot 90 minuten duren.