BROWCHITECT

Lippigmentatie

Wil jij graag elke dag een gesofisticeerde look? Maar heb je geen zin/ tijd om dagelijks lipstick aan te brengen en deze te onderhouden doorheen de dag? Dan is lippigmentatie iets voor jou!

Lippigmentatie zal in tegenstelling tot lipstick of andere producten niet als een laagje op de lippen liggen, maar zit in de huid. Hierdoor oogt lippigmentatie zeer natuurlijk.

Waar wenselijk kan lippigmentatie je lippen optisch (a.d.h.v. verscheidene technieken zoals het leggen van schaduw, kleurverloop en diepgang) voorzien van extra volume, verbeterde aflijning of een andere lipkleur. 

Alsook kan men aan de hand van deze techniek een natuurlijke asymmetrie herstellen en pigmentverlies camoufleren. 

De mogelijkheden zijn eindeloos bij een lippigmentatie!

 

Wat is het

Lippigmentatie is een semi-permanente make up techniek, dit wil zeggen dat deze techniek zal vervagen na verloop van tijd, hij blijft niet levenslang. Bij lippigmentatie worden de pigmenten op een minimale diepte in de huid ingebracht, waarna ze zich daar vasthechten. 

Hierdoor zal de semi-permanente make-up (lippigmentatie) na 2 tot 5 jaar langzaam vervagen. Dit zonder een lelijke verkleuring te vertonen. 

De effecten zijn waterproof en uiteraard vlekvrij (geeft geen kleurpigment af in tegenstelling tot make-up).

De lippigmentatie techniek passen we toe met behulp van een apparaat (machine). Dit apparaatje heeft het uitzicht van een pen, welke door de specialist gehanteerd zal worden. 

Bij het toepassen van de lippigmentatie kunnen verscheidene effecten (technieken) alsook verscheidene tinten (pigmenten) gekozen worden, deze worden afgestemd aan de persoonlijke wensen van de klant (zie: soorten pigmentatie).

Lippigmentatie heeft zoals eerder beschreven de eigenschap er uit te zien als een dagelijkse make-up. Eventueel brengt u bij gelegenheid een laagje glos aan over het geheel, voor een extra glamour effect. Uw lippen zijn nu good to go!

 

 

Foto lippigmentatie
Voorbeeld lippigmentatie
Voorbeeld lippigmentatie


Soorten Lippigmentatie

Faded-liner:
Breng jij gewoonlijk enkel lippotlood aan? Dit noemt men een lipcontour. 

Bij het aanbrengen van een lipcontour creëert men naargelang de wens van de klant een goed zichtbaar of net subtiele contour over/langs de lippen. We creëren een estetisch mooie en doorlopende contour rond je lippen. 

We zullen hierbij rekening houden met je eigen lipkleur, de vorm van jouw mond/lippen en eventueel ook met je favoriete lipsticktint (welke je mogelijks wil gebruiken in combinatie met de faded liner).

Tip: eventueel kan de liprand/contour iets ruimer aangezet worden tijdens het aanbrengen van de faded liner. Dit zorgt ervoor dat de lippen optisch voller lijken.

De eerste weken na de behandeling is het mogelijk dat de lippen wat meer opvallen, na verloop van tijd zal het pigment opgenomen worden door de huid waardoor de kleur die je uitkoos tot uitting zal komen.

Faded-liner ombre:

Wanneer we de faded liner combineren met een ombre effect creëren we een waar schaduwspel. 

Nadat de faded liner aangebracht werd gaan we met een schaduwtechniek de binnenkant van de contourlijn inkleuren (binnenkant liprand). Nadien voegen we in het middengebied van de lippen een iets lichtere kleur toe om een highligt effect te bekomen. We krijgen hierdoor een mooie overgang/zacht geheel. 

Deze techniek laat de lippen er volumineus uitzien zonder onnatuurlijk te ogen.

Tip: eventueel kan de liprand/contour iets ruimer aangezet worden tijdens het aanbrengen van de faded liner. Dit zorgt ervoor dat de lippen optisch voller lijken. 

Op onderstaande afbeelding ziet u een voorbeeld van een Faded-liner met ombre effect. 

Hier gebruikte Browchitect frisse roze tinten, welke mooi aansluiten bij de dagelijkse make-up van onze klant. 

 

Full lips

Bij Full-lips pigmenteren we je lippen volledig, alsof je lippenstift op hebt.Bij deze techniek zal een lipcontour aangebracht worden (correctie van de lipvorm is hier eventueel mogelijk) waarna we de lippen volledig inkleuren. Dit gebeurt met dezelfde kleur als de lipcontour (we creëren een egaal geheel). Deze techniek geeft een dekkend resultaat. 

Deze techniek is uiterst geschikt voor lippen met weinig kleur en/of de wens om altijd getinte lippen te hebben of een gemaquilleerde look te bekomen. 

Opgelet: In de dagen na de behandeling kan het pigment geleidelijk afnemen, echter is dit heel normaal. Dit gegeven hoort bij het genezingsproces. Na deze periode (3 tal weken) zal de kleur opnieuw opleven en het uiteindelijke resultaat zichtbaar worden en blijven. 


 

Aquarel lips

Bij aquarel-lips pigmenteren we je lippen volledig, echter zal de kleur in tegenstelling tot de full-lips niet dekkend aangebracht worden. Dit wil zeggen dat we de kleur heel subtiel aanbrengen over de gehele lippen (transparant/ sluier achtige look). Dit maakt dat de lippen een zachte, gezonde en vooral naturelle look vertonen. 

De eerste weken na de behandeling is het mogelijk dat de lippen wat meer opvallen, na verloop van tijd zal het pigment opgenomen worden door de huid waardoor de kleur die je uitkoos tot uitting zal komen. 


Voor wie

Voor iedereen die:

- De vorm van de lippen (aflijning) wil verbeteren/ lichtelijk aanpassen.

- Een asymmetrie (ongelijkheid) aan de lippen wensen aan te passen.

- Optisch vollere lippen wenst.

- De natuurlijke lipkleur wenst aan te passen (lichter, rozer, donkerder, warmere tint… etc.). 

- Pigmentverlies op de lippen wil camoufleren.

- Geen tijd/ zin heeft om dagdagelijks bezig te zijn met het stiften/ kleuren/ aftekenen van de lippen. 

 

 

Toepassing en bijwerking lippigmentatie

Er zijn minimum twee behandelingen nodig om het beoogde resultaat te bekomen. Na de eerste behandeling van de lippigmentatie is een bijwerking noodzakelijk. Deze bijwerking moet plaatsvinden binnen de 6 a 8 weken en heeft als doel: 

- Eventuele aanpassingen uitvoeren (pigment, vorm, dikte). 

- Houdbaarheid van de lippigmentatie waarborgen = zonder bijwerking, geen waarborging van het resultaat (zie: Hoe verloopt het proces na de                toepassing).

 

Hoe verloopt het proces van de lippigmentatie na toepassing

De lippen zullen meteen na de behandeling gezwollen zijn (geen abnormale zwelling). Deze zwelling neemt binnen de 24h aanzienlijk af, waarna deze geheel wegtrekt. 

Net na de behandeling zal het gekozen pigment sterk aanwezig zijn (donkerder). Het pigment zal gemiddeld na één week geleidelijk aan vervagen met 40 tot 60% (korstjes - vervellen- weinig kleurpigment zichtbaar- terug meer pigment zichtbaar - bijwerking = uiteindelijke resultaat is zichtbaar). 

Tijdens de eerste toepassing zal ongeveer 30% van het uiteindelijke resultaat zichtbaar zijn. Na de bijwerking zal het uiteindelijke resultaat pas bekomen worden. 


 

Hoelang blijft de lippigmentatie zichtbaar - onder welke invloeden

De lippigmentatie blijft 2 tot 5 jaar gewaarborgd waarna deze langzaam zal vervagen, dit zonder een lelijke verkleuring te vertonen. Uiteraard is de houdbaarheid van de lippigmentatie deels persoonlijk. 

Zo zal iemand met een van nature droge huid of huidaandoeningen zoals koortsblaasjes sneller pigment verliezen. Alsook speelt de keuze (licht of donker) pigment hier een rol, een lichter pigment zal sneller vervagen dan een donkerdere kleur.

Ook het gebruik van lipfillers zal het resultaat lichtelijk negatief beïnvloeden (sneller vervagen). 

Echter kan u anticiperen en de vervaging tegengaan door tijdig een bijwerking toe te passen. 

 

Wanneer is de toepassing niet mogelijk (in het te behandelen gebied)

- Wanneer er reeds een donkere permanente make-up aanwezig is. Echter is het vastleggen van een consult aan te raden, zo kan onze specialist             samen met U analyseren en bespreken welke de (eventuele) mogelijkheden zijn.

- Tijdens de zwangerschap alsook tijdens de eerste 3 maanden na de zwangerschap (enkel bij het geven van borstvoeding).

- Bij hart en vaatziektes

- Bij een abnormaal lage/hoge bloeddruk

- Bij diabetes

- Bij leverziekten

- Bij auto immuunziekte (HIV, AIDS, actieve herpes, etc.)

- Bij kanker, indien niet langer dan 6 maanden geleden genezen verklaard.

- Bij personen die dagelijks bloedverdunnende middelen nemen (medicatie, pijnstillers, alcohol, andere verdovende middelen, etc.).

- Bij allergieën (nikkel, anesthetica, latex)

- Bij een pacemaker, hierbij kunnen we enkel handmatige technieken uitvoeren (geen machinaal apparaat gebruiken). 

- Bij alle soorten injecties gedurende 1 maand voorafgaand op de behandeling.

- Bij hypertrofische littekens - keloïde littekens 

- Bij moedervlekken 

- Bij abnormale heling/ problemen met heling

- Bij hyper-pigmentatie

- Bij gebruik van Roaccutane of andere retinoïden (afgelopen 6 maanden - komende 6 maanden)(medicatie tegen acné). 

- Bij zonnebrand: het gebied is al beschadigd of de irritaties zijn zichtbaar.

- Bij actieve koortsblaasjes / wondjes 

- Wanneer men een chemische of laser peeling wenst toe te passen in de komende 6 weken.
 

Vooraf - neem grondig door “Wanneer is de toepassing van lippigmentatie niet mogelijk (in het te behandelen gebied)” 

- Gebruik geen bloedverdunnende middelen (medicatie, pijnstillers, alcohol, verdovende middelen, voeding, … ) gedurende minimum 24 uur voorafgaand op de behandeling.

- Bij voorkeur geen gebruik maken van zonnebank/ blootstelling aan de zon gedurende 24uur voorafgaand/ op de behandeling).

- Geen chemische peelings gedurende 14 dagen voorafgaand op de behandeling.

 

Aftercare lippigmentatie

- Laat u door onze specialiste informeren over de te gebruiken producten in de dagen na de behandeling van de lippigmentatie.

- Gedurende 72 uur na de behandeling: geen blootstelling aan water, het behandelde gebied niet aanraken met de handen (deze zijn niet steriel), alsook de                 vervelling niet beïnvloeden.   

Gedurende 14 dagen na de behandeling:

- Gedurende 10 tot 14 dagen na de behandeling geen make-up op het behandelde gebied aanbrengen.

- Geen bezoek aan sauna, stoomcabine, zwembad en andere baden

- Vermijden van alle vormen van peeling

- Vermijden van ontharing van de behandelde zone

- Geen behandeling met fillers te laten toepassen.

 

Duurtijd

De behandeling lippigmentatie zal 1,5 tot 2 uur duren, afhankelijk van de gevraagde techniek/ model etc.